Parlagfű mentesítés

A parlagfű egyik legismertebb gyomnövényünk, mezőgazdasági és humán egészségügyi kártétele rendkívül jelentős. A parlagfű Magyarország szántóföldjein és egyéb bolygatott területein évről évre óriási számban jelenik meg, ami a növénytermesztésben jelentős többletköltségeket, termésveszteséget, a humánegészségügyben pedig erőteljes allergiás tüneteket idézhet elő az arra érzékenyeknél. A parlagfű hosszú virágzási időszaka és gyakori fellelhetősége miatt az allergia kezelése nehezen kezelhető.

A parlagfű irtása jogszabály szerint kötelező. A parlagfű a talajban évtizedekig csíraképes mag nagy számban képes várakozni a csírázásra, ami nagyon megnehezíti a hatásos védekezést. Ez az oka annak, hogy ahol az irtás befejeződik, a parlagfű hamarosan ismét elfoglalja a megtisztított területet. Ez az egyetlen olyan allergiát okozó növény Magyarországon, amely irtásának elmulasztását komoly pénzbüntetéssel szankcionálja az állam. A parlagfű irtását folyamatosan kell végezni. A növényt virágzása előtt kell elpusztítani, hogy ne szórhasson virágport, és ne érlelhessen termést.

A parlagfű allergén hatásának kivédésére jelenleg ismert leghatékonyabb módszer a kaszálás és a vegyszeres gyomirtás.

Cégünk vállalja ipari területek, telephelyek, mezőgazdasági területek fűnyírását, kaszálását, a parlagfű vegyszeres és gépi gyomirtását. Árainkkal kapcsolatban egyénre szabott ajánlatot az info@prelogistic.hu levelezési címen kérhet.